Burgerinitiatief ‘De Groen(t)e Buurttuin’ ontvangt € 2.450 van Oranje Fonds

Zorgcentrum Glana is blij verrast met het bedrag van € 2.450 dat het Oranje Fonds beschikbaar stelt voor het project ‘De Groen(t)e Buurttuin’ voor de beweegtuin van het Geleense zorgcentrum van Zuyderland.

Met de bijdrage van het Oranje Fonds gaat Glana aan de slag de tuin uit te breiden met moestuinbakken, sierbeplanting, een konijnenhok en een volière. Zo wordt de bestaande tuin omgetoverd tot een Groen(t)e Buurttuin.

Uit vele onderzoeken blijkt dat tuinieren en het houden en verzorgen van dieren een positief effect hebben op het welzijn van ouderen. Ook is het sociale aspect van de groen(t)e buurttuin heel belangrijk. Voor de bewoners van Glana biedt de tuin een mooie gelegenheid om medebewoners en buurtbewoners in de gezonde buitenlucht te ontmoeten, samen actief bezig te zijn, te ontspannen en de dieren te voeren en te knuffelen.

Vanuit Glana zullen in de Groen(t)e Buurttuin activiteiten worden georganiseerd waar de eigen bewoners en de buurtbewoners aan deel kunnen nemen. Op mooie dagen kan op het terras in de Groen(t)e Buurttuin gezamenlijk gezellig een kopje koffie gedronken worden.