U heeft De Zuidkamer vast al eens bij het winkelen in Zuidhof gezien en u zult zich best wel eens hebben afgevraagd:

Wat doen die mensen eigenlijk die daar iedere dag zitten?

Nou, best veel kan ik zeggen.

De Zuidkamer is een centrale plek in Zuidhof waar mensen gewoon naar binnen kunnen lopen als ze vragen hebben over alles wat er speelt in Geleen-Zuid of in De Kluis. Met een moeilijk woord heet dat: het laagdrempelig informatie geven aan de mensen die vragen hebben.

Je kunt het zo gek niet bedenken of er is in De Zuidkamer wel iemand die mensen met vragen te woord zal staan. Als de persoon die op dat moment in De Zuidkamer het antwoord toevallig niet weet, zal hij/zij een van de andere partners vragen om het antwoord te geven.

Want er zitten nogal wat partners of instanties in De Zuidkamer. Allemaal werken die samen om de inwoners van Geleen-Zuid en De Kluis zo goed mogelijk te informeren. Ik noem o.a. ZOwonen, Partners in Welzijn (PIW), de gemeente Sittard-Geleen, Stichting De Rollen, het Platform Allochtonen Geleen Breed en het Wijkplatform Geleen-zuid & de Kluis. Die instanties hebben met elkaar afgesproken ieder een ochtend of een middag in de week een werkplek te hebben in De Zuidkamer.

Dus:

Als u vragen heeft over bijvoorbeeld de woningbouw of het opknappen van de flats of als u vragen heeft over de natuurontwikkeling of als u vragen heeft over het aanvragen van een DGID of als u vragen heeft over het krijgen van een uitkering of de energietoeslag, loop dan gerust eens binnen in De Zuidkamer en stel uw vraag.


Geen vraag is te gek en elke vraag verdient een antwoord.

Jos Raven, Secretaris Wijkplatform